Каймак кошулган боорсоктор (жумшак жана назик)
- SPAR
- Jun 2
- 1 min read

Керектүү азыктар:
2 стакан ун
100 г каймак (майлуулугу, 20–25%)
1 жумуртка
1 аш кашык кумшекер
½ чай кашык туз
½ чай кашык сода
1 аш кашык эритилген ак май (милдеттүү эмес)
Суу май
Даярдоо:
Каймак, жумуртка, кумшекер, туз, соданы бирге аралаштырыңыз. Кааласаңыз, май кошуңуз.
Унду салып, жумшак, ийкемдүү камыр жууруңуз.
Камырды сүлгүнүн астында 15–20 мүнөткө калтырып коюңуз.
Камырды 0,5–1 см кылып жайып, төрт бурчтук кылып кесиңиз.
Ысык майга кызарганча кууруңуз.
📌 Боорсоктор жумшак, каймактын даамы менен болот. Айрыкча ысык кезинде бал же варенье менен жесең, өтө даамдуу!