top of page
  • Writer's pictureSPAR

Уй этинен куурдак


Керектелүүчү азыктар:

·         талчаларына каршы туурасынан жука кесилген 450 гр. фланк-стейк

·         ¼ чыны соя соусу

·         2 чоң кашык устрица соусу

·         1 чай кашык уксус

·         1 чай кашык күнжүт майы

·         1 чай кашык жүгөрү крахмалы

·         2 чай кашык май (бөлүү)

·         1 чыны гүлдөгөн брокколи

·         1 баш жука тууралган сары пияз

·         узун тилке кесилген 1 кызыл болгар калемпири

·         ½ чай кашык туз

·         ½ чай кашык кара мурч

·         майдаланган 2 сарымсак тишчеси

·         жаңы имбирдин 1 кесими

·         ¼ чай кашык кызыл калемпир татымына жараша

·         Дасторконго берүү үчүн бышырылган даяр күрүч же кесме


Даярдоо ыкмасы:

Кичинекей идишке соя соусун, уксусту, устрица соусун, майды жана жүгөрү крахмалын аралаштырыңыз. Жүгөрү крахмалы толугу менен эригенге чейин аралаштырыңыз да, соусту четке коё туруңуз.

1 аш кашык майды вок же чоң көмөч казанда (табада) ысык отто ысытыңыз. Уйдун этин кошуп, туз жана калемпирди кошуп, бир катмар кылып тизиңиз. Ар бир тарабын 1-2 мүнөттөн же уйдун эти кызарганга чейин кууруңуз. Уйдун этин көмөч казандан алып, ары жакка коё туруңуз.

Ошол эле көмөч казандагы майдын үстүнө калган 1 аш кашык майды кошуңуз. Майдаланган сарымсак, имбирь жана кызыл калемпирди кошосуз. Болжол менен 30 секунд же жыпар жыты чыкканча кууруйсуз.

Пиязды, болгар калемпирин жана брокколини табага кошуп, 2-3 мүнөт же жашылчалар жумшак катырак болгонго чейин аралаштырып кууруңуз.

Кууруп алып койгон уйдун этин жашылчаларга кошуңуз. Уйдун эти менен жашылчалардын үстүнө соусту куясыз. Эми аралаштырганча дагы 1-2 мүнөт же шорпосу коюуланып, азыктарды тегиз жаап калганга чейин кууруңуз.

Дасторконго күрүч менен бериңиз. Каалооңузга жараша кунжут же тууралган пияз менен кооздоп койсоңуз болот.

Comments


bottom of page