Керектелүүчү азыктар:
· талчаларына каршы туурасынан жука кесилген 450 гр. фланк-стейк
· ¼ чыны соя соусу
· 2 чоң кашык устрица соусу
· 1 чай кашык уксус
· 1 чай кашык күнжүт майы
· 1 чай кашык жүгөрү крахмалы
· 2 чай кашык май (бөлүү)
· 1 чыны гүлдөгөн брокколи
· 1 баш жука тууралган сары пияз
· узун тилке кесилген 1 кызыл болгар калемпири
· ½ чай кашык туз
· ½ чай кашык кара мурч
· майдаланган 2 сарымсак тишчеси
· жаңы имбирдин 1 кесими
· ¼ чай кашык кызыл калемпир татымына жараша
· Дасторконго берүү үчүн бышырылган даяр күрүч же кесме
Даярдоо ыкмасы:
Кичинекей идишке соя соусун, уксусту, устрица соусун, майды жана жүгөрү крахмалын аралаштырыңыз. Жүгөрү крахмалы толугу менен эригенге чейин аралаштырыңыз да, соусту четке коё туруңуз.
1 аш кашык майды вок же чоң көмөч казанда (табада) ысык отто ысытыңыз. Уйдун этин кошуп, туз жана калемпирди кошуп, бир катмар кылып тизиңиз. Ар бир тарабын 1-2 мүнөттөн же уйдун эти кызарганга чейин кууруңуз. Уйдун этин көмөч казандан алып, ары жакка коё туруңуз.
Ошол эле көмөч казандагы майдын үстүнө калган 1 аш кашык майды кошуңуз. Майдаланган сарымсак, имбирь жана кызыл калемпирди кошосуз. Болжол менен 30 секунд же жыпар жыты чыкканча кууруйсуз.
Пиязды, болгар калемпирин жана брокколини табага кошуп, 2-3 мүнөт же жашылчалар жумшак катырак болгонго чейин аралаштырып кууруңуз.
Кууруп алып койгон уйдун этин жашылчаларга кошуңуз. Уйдун эти менен жашылчалардын үстүнө соусту куясыз. Эми аралаштырганча дагы 1-2 мүнөт же шорпосу коюуланып, азыктарды тегиз жаап калганга чейин кууруңуз.
Дасторконго күрүч менен бериңиз. Каалооңузга жараша кунжут же тууралган пияз менен кооздоп койсоңуз болот.