top of page
  • Writer's pictureSPAR

Тоок этинен шаурма


Керектелүүчү азыктар:


·         Сөөгү жок тооктун сан этинен 900 гр.

·         2-3 чоң кашык зайтун майы

·         3-4 чымчым туз

·         Жаңы майдаланган калемпир

·         2 чоң кашык йогурт

·         Чоң лимондун 1/2 ширеси

·         1 чоң кашык тимьян

·         1,5 чоң кашык сарымсак упасы

·         1 чоң кашык паприка

·         1/2 чай кашык Алеппо калемпири

·         1/2 чай кашык кайен калемпири

·         1/2 чай кашык куркума

·         1/2 чай кашык зире

·         1/2 чай кашык корица

·         1/8 чай кашык мускат жаңгагы

·         1/2 чоң кызыл пиязды жука туураңыз

  

Даярдоо ыкмасы:

1. 900 гр. сөөксүз тооктун санын алыңыз да, ашыкча майды каалагандай кесиңиз. Аны идишке салыңыз.

 

2. Тооктун этине жакшылап татымалдарды кошосуз. 2-3 чоң кашык зайтун майын, 3-4 чымчым тузду, жаңы майдаланган калемпирди, 2 чоң кашык йогуртту, чоң лимондун 1/2 ширесин кошосуз. Андан кийин 1 чоң кашык тимьян, 1,5 чоң кашык сарымсак порошогун, 1 чай кашык ышталган паприка, 1/2 чай кашык Алеппо калемпири, 1/2 чай кашык кайен калемпири, 1/2 чай кашык куркума, 1/2 чай кашык зире, 1/4 чай кашык кардамон, 1/2 чай кашык корица, 1/8 чай кашык мускат жаңгагын кошосуз.

 

3. Баарын жакшылап аралаштырабыз, анан чоң кызыл пияздын 1/2 бөлүгүн жука туурап, тооктун этине кошобуз. Идеалында, бул тамакты 2-6 саат маринаддаш керек, жакшысы, түнгө калтырып коюу керек

 

4. Бышырганга даяр болгондо тоок этин муздаткычтан чыгарып, бөлмө температурасында жылыгыча (болжол менен 30 мүнөт) коё турабыз. Электр мешин 220°C чейин ысытыңыз, анан маринаддалган тооктун этин нан бышырган формага (болжол менен 8,5 x 4,5 x 2,5) салыңыз. Электр мешин 45-55 мүнөткө 220°C температурада коюңуз.

 

5. Тоок этин духовкадан чыгарып, ашыкча ширелерди айнек идишке же контейнерге бир жагын кыйшайтып куюп алыңыз (ширелерди шорпо катары же тооктун үстүнө куюу үчүн сактап туруңуз).

 

6. Тоок этин көмөч казандан аш тактайга көмкөрүп алып, аны жука тилкелерге же узун бөлүктөргө бөлүп туураңыз.

Comments


bottom of page